در مقاله پیش رو تصمیم داریم، توضیحاتی اجمالی پیرامون جراحی بینی استخوانی تشریح نماییم تا شما را با جراحی این نوع از بینی ها تا حدودی آشنا نماییم. اما پیش از آن لازم می دانیم مختصری در خصوص جراحی بینی و انواع فرم بینی صحبت کنیم ؛ پس همراه ما باشید. به طور کلی ، بینی ارگان اصلی بویایی در بدن است و بخشی از سیستم تنفسی بدن محسوب می شود. از این رو یک جراح بینی خوب در هنگام رینوپلاستی ، صرفا نباید از منظر زیبایی شناسی به آن نگاه کند ؛ بلکه باید سعی کند علاوه بر رفع مشکلات بویایی و تنفسی ، ظاهر بینی را نیز بهبود بخشد. بنابراین می توان گفت که جراحی بینی ، از پیچیده ترین اعمال جراحی زیبایی است ؛ چرا که تعامل بین فرم و عملکرد بینی را بر عهده دارد و هدف از انجام آن ، بهبود عملکرد و زیبایی بینی می باشد.
انواع فرم بینی
فرم و شکل بینی ، در هر فردی منحصر به فرد است و از ویژگی ها و خصیصه های خاصی برخوردار است. اما در حالت کلی ، بینی ها از لحاظ فرم به دو دسته بینی استخوانی و گوشتی تقسیم می شوند.
بینی استخوانی
از بینی های استخوانی می توان به عنوان بهترین نوع بینی برای رینوپلاستی اشاره کرد؛ زیرا در این مدل از بینی، ساختار بینی به شکلی است که پوستی بسیار ظریف روی بینی را پوشانده است. همچنین غضروف بینی های استخوانی، بسیار منعطف بوده و از استحکام بالایی برخوردار است ؛ تا جایی که در عمده موارد در جراحی این نوع از بینی ها نیازی به غضروف پیوندی وجود ندارد. لازم به ذکر است تنها در مواردی که بینی استخوانی ، بافت ضعیفی داشته باشد ؛ ممکن است نیاز به پیوند غضروف جهت تقویت بافت ضعیف ضرورت یابد.
بینی گوشتی
بینی های گوشتی ، بر خلاف بینی های استخوانی ؛ غالبا دارای پوستی بسیار ضخیم بوده و غضروف ضعیفی دارند. ضعف غضروف بینی های گوشتی ، تحمل وزن وارده از سمت بافت بینی را نداشته و این امر منجر به دشوار شدن جراحی این نوع از بینی ها می شود ؛ به طوری که برای جراحی بینی گوشتی باید پزشکی را انتخاب کنید که در این راستا از تبحر بالایی برخوردار بوده و تجربیات موفقیت آمیز بسیاری دارد. زیرا در صورت عدم انجام صحیح جراحی این بینی ها ، ممکن است نتیجه بینی پس از گذشت مدتی از رینوپلاستی ، دستخوش تغییراتی شده و به حالت اولیه باز گردد.
جراحی زیبایی بینی استخوانی چه ویژگی هایی دارد ؟
در صورتی که شما دارای بینی استخوانی هستید و تمایل به انجام جراحی زیبایی بینی دارید ؛ بهتر است بدانید که بینی شما فاکتورهای چالش زای بینی های گوشتی را ندارد ؛ از این رو با فراغ خاطر می توانید اقدام به انجام عمل بینی نمایید. طی عمل بینی استخوانی ، پس از ایجاد برش های جراحی ؛ مشکلاتی اعم از موارد ذیل مرتفع می گردند :
- قوز بینی ( برآمدگی روی پل بینی )
- افتادگی نوک بینی
- عدم تقارن سوراخ های بینی
- کج بودن بینی
- و غیره
حال که از این مسئله اطمینان یافتید که جراحی بینی استخوانی ، ریسک بسیار کمی داشته و معمولا نتیجه رضایت بخشی به دنبال دارد ؛ بهتر است بدانید که چه مدل هایی برای این نوع از بینی ها می تواند مناسب باشد. البته پیش از آن که مدل های مناسب برای جراحی زیبایی بینی استخوانی را تبیین نماییم ؛ بهتر است متذکر شویم که چالش پذیری بینی های گوشتی هر گز بدین معنا نیست که این بینی ها گزینه مناسبی برای رینوپلاستی نیستند. بلکه باید اشاره داشت با توجه به این که بینی های گوشتی ( به دلیل خصیصه هایشان ) ، جراحی را دشوار می کنند. افرادی که از این نوع بینی برخوردارند باید برای جراحی این بینی ها به یک جراح بینی حاذق و مجرب مراجعه نمایند تا به نتایج قابل قبولی دست یابند.
مدل های مناسب برای عمل زیبایی بینی استخوانی
بینی های استخوانی ، با توجه به ویژگی هایی که دارند؛ پتانسیل این را دارند که بتوان تغییرات وسیعی بر روی آن ها لحاظ کرد. لذا انواع مدل های بینی طبیعی ، بینی فانتری و بینی نیمه فانتزی بر روی این بینی ها قابل اعمال می باشد.
چسب زدن بینی استخوانی
بعد از برداشته شده شدن پانسمان های اولیه ، منظور آتل و گچ از روی بینی ، پزشک به جهت حفظ فرم جدید دماغ از چسب بینی استفاده می کند. هدف اصلی چسب زدن بینی ، کاهش ورم ناشی از جراحی ، جلوگیری از تشکیل اسکار و نگه داشتن بافت های بینی در فرم جدید خود می باشد. بست به میزان ورم بینی ، ممکن است مدت زمان استفاده از چسب نیز بیشتر شود. در بینی های استخوانی که در مقایسه با بینی های گوشتی تورم کمتری پیدا می کنند ، بازه زمانی چسب زدن کوتاه تر است. دو هفته اول بعد از عمل ، انجام این کار ضرورت دارد؛ پس از آن بایستی به جراح بینی خود مراجعه نموده تا ایشان بعد از معاینه و ارزیابی نحوه بهبودی بینی نسبت به استفاده یا عدم استفاده از چسب تصمیم گیری کند.
تاثیر نازک بودن پوست در جراحی بینی استخوانی
اصولاً پوست بینی های استخوانی ضخامت کمی داشته و این عامل می تواند هم جنبه مثبت و هم جنبه منفی داشته باشد. جنبه مثبت نازک بودن پوست این است که بعد از عمل بینی استخوانی تورم کمتری نمود پیدا کرده و احتمال تشکیل و برجای ماندن اسکار خیلی کم است. همچنین اصلاحات انجام شده پس از عمل بوضوح قابل مشاهده هستند. جنبه منفی ضخامت کم پوست بینی استخوانی این است که در صورتی که حتی خطا جزئی حین عمل رخ دهد ، پس از جراحی احتمال آن که در ظاهر بینی نمایان گردد ، زیاد است. هرچند با انتخاب یک جراح بینی خوب همچون دکتر منصور حاجی بیگی ، احتمال بروز خطا به حداقل می رسد.
هزینه جراحی بینی استخوانی
قیمت جراحی بینی ، پارامتری است که هرگز نمی توان قبل از معاینه فرد زیباجو آن را معین نمود ؛ بنابراین افرادی که مترصد جراحی زیبایی بینی هستند ، برای اطلاع از هزینه قطعی این عمل جراحی باید به صورت حضوری به مطب جراح بینی مورد نظر خود رجوع نموده و تحت ارزیابی های کلینیکی قرار گیرند