جراحی گوش یا اتوپلاستی ؛ یکی از جراحی های پلاستیک محسوب می شود که با هدف اصلاح شکل ، موقعیت و نسبت گوش ها انجام می گیرد و با رفع نقائص ساختاری گوش و دفرمیتی های موجود در گوش و نیز تصحیح اشکالات ظاهری ، فرمی طبیعی برای گوش ها ایجاد می کند. دکتر حاجی بیگی جراح گوش و حلق و بینی زاهدان ، به سبب تجربه پربار خود در این زمنیه ، تاکنون نتایج رضایت بخشی را برای تمامی مراجعه کنندگان خود رقم زده است. لذا چنانچه از فرم ظاهری گوش های خود ناراضی هستید ، می توانید با انجام این جراحی اقدام به رفع عیوب گوش های تان نموده و اعتماد به نفس خود را ارتقاء دهید. لازم به ذکر است که ایراد ظاهری گوش ها ممکن است ریشه مادرزادی داشته باشد و در برخی موارد امکان دارد فرم گوش ها در پی حوادث و ضربات ، دستخوش تغییرات منفی قرار گرفته باشد.

سن مناسب انجام جراحی گوش

توصیه می شود که برای انجام جراحی زیبایی گوش ، در سنین کودکی و پیش از دبستان اقدام گردد ؛ چرا که کودک پس از ورود به مدرسه و اجتماع ممکن است به خاطر بدفرمی ظاهر گوش ها مورد تمسخر واقع شده و این امر منجر به کاهش اعتماد به نفس وی شده و اثرات منفی زیادی را بر روحیه او به جای بگذارد. از این رو عموما توصیه می شود که در بازه سنی 4 سال تا نهایتا 14 سالگی ، نسبت به انجام جراحی زیبایی گوش و تصحیح فرم گوش ها اقدام شود. البته این بدان معنا نیست ، که افراد در سنین بالاتر نمی توانند نسبت به انجام این جراحی اقدام نمایند ؛ چرا که انجام این عمل جراحی ، محدودیت سنی نداشته و افراد در هر سنی کاندید مناسبی برای انجام آن خواهند بود.

کدام دسته از ایرادات ظاهری گوش ها را می توان با انجام عمل اتوپلاستی اصلاح کرد ؟

  • برجستگی بیش از حد گوش ها
  • بیرون زدگی بیش از اندازه گوش ها
  • گوش های حلقوی ( گوش حلقوی ، به گوش هایی اطلاق می شود که قسمت نرمه آن ها به سمت جلو تا خورده است. )
  • نامتقارن بودن گوش ها ( در برخی افراد شاهد آن هستیم که سایز دو گوش ، با یکدیگر یکسان نبوده و یک گوش ، بزرگتر از دیگری است )

چه افرادی کاندید مناسب اتوپلاستی هستند ؟

اتوپلاستی برای افرادی مناسب است که :

  • از ظاهر گوش های بیرون زده خود ناراضی هستند.
  • احساس می کنند اندازه گوش آن ها نسبت به سرشان خیلی بزرگ است.
  • به دلیل ضربه ، دچار تغییر شکل گوش شده اند.
  • نتیجه نامطلوبی از جراحی قبلی دریافت کرده و مجبور به انجام جراحی مجدد شده اند.

جراحی گوش در کودکان

به طور کلی ، کودکانی که از شرایط ذیل  برخوردارند ؛ گزینه مناسبی برای انجام این عمل جراحی خواهند بود :

  • کودکانی که از سلامت جسمی لازم برخوردار بوده و درگیر بیماری های تهدید کننده یا عفونت های مزمن و غیره نیستند.
  • کودکانی که میانگین ، 5 سال سن دارند و رشد گوش در آن ها پایان یافته و غضروف گوش شان ، پایدار شده است.
  • کودکانی که توانایی بازگو کردن خواسته های خود از این عمل جراحی را داشته و حس همکاری و تعامل دو جانبه با جراح را نیز داشته باشند.

جراحی گوش در بزرگسالان

همانطور که اشاره داشتیم افراد در سنین بزرگسالی نیز ، مجاز به انجام عمل جراحی زیبایی گوش می باشند ؛ البته مشروط به این که شرایط ذیل در مورد آن ها صدق کند :

  • دارای سلامت فیزیکی مناسبی بوده و به بیماری های تهدید کننده ؛ بخصوص بیماری هایی که تهدید کننده حیات هستند ، مبتلا نباشند.
  • از چند وقت قبل از جراحی گوش ، نسبت به قطع مصرف سیگار اقدام کرده باشند.
  • انتظاراتی واقع گرایانه از این عمل جراحی داشته باشند.

در آخر لازم به ذکر است که در پایان عمل زیبایی گوش ، چه در کودکان و چه در بزرگسالان ؛ پانسمان یا به اصطلاح بانداژ مخصوصی ، بر روی گوش های بیمار قرار داده می شود. مقصود از قرار دادن این بانداژ بر روی گوش ها ، محافظت از آن ها در برابر صدمات و آسیب ها و نیز تثبیت موقعیت جدید گوش ها طی دوران نقاهت این عمل جراحی می باشد.

جراحی گوش

چرا توصیه می شود که جراحی گوش در سنین کودکی انجام گیرد ؟

با رسیدن به چهار یا پنج سالگی ، رشدگوش ها تقریبا کامل می شود. غضروف گوش کودکان ، نرم تر و انعطاف پذیرتر از غضروف گوش افراد بزرگسال است. لازم به ذکر است جراحی گوش در کودکان ، باعث می شود که جابجایی و قالب سازی گوش راحت تر باشد و به این ترتیب گوش می تواند سریعتر و راحت تر بهبود یابد. دلیل دیگر تاکید بر جراحی گوش در سنین کودکی ، از منظر عاطفی می باشد. این یک واقعیت تأسف آور است که بسیاری از کودکان به دلیل شکل ظاهری گوش های شان مورد تمسخر قرار می گیرند و این موضوع ، در کودکی اغلب منجر به مشکلات اعتماد به نفس می شود. لذا با انجام اتوپلاستی در سنین پایین ، کودکان می توانند شکل ظاهری گوش خود را قبل از این که وارد محیط های بزرگتر همچون مدرسه شده و مورد تمسخر واقع شوند ، اصلاح نمایند.

اقدامات قبل از جراحی گوش

آمادگی برای جراحی زیبایی گوش یا اتوپلاستی ، باید در حالت ایده آل چند هفته قبل از تاریخ جراحی آغاز شود. بیمار  قبل از جراحی گوش ،  دستورالعمل هایی را از جراح دریافت می کند و ملزم است برای یک عمل جراحی دقیق آن ها را به دقت دنبال کند. پیش از جراحی گوش ، سوابق دقیق سلامت بیمار بررسی و معاینه فیزیکی انجام می شود. در صورتی که بیمار به هرگونه آزمایش قبل از جراحی نیاز داشته باشد ، باید قبل از جراحی انجام شود. بیمار ملزم به قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین چند هفته قبل از جراحی خواهد شد و ممکن است ناگزیر برنامه برخی از داروهای تجویز شده یا غیر تجویز شده و مکمل ها را تنظیم کند.

اگر قرار باشد جراحی زیبایی اتوپلاستی بر روی کودک انجام شود ، والدین یا سرپرستان ملزم به برقراری ارتباط کافی با کودک در مورد تمام جوانب عمل هستند. جراح از زوایای مختلف گوش عکس می گیرد تا به بیمار کمک کند انتظارات معقولی از عمل داشته باشد. اگر بیمار سیگاری باشد ، اکیداً توصیه می شود از چند وقت قبل از اتوپلاستی ، سیگار را ترک کند. اگر جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود ، بیمار باید حداقل هشت ساعت قبل از عمل جراحی ناشتا باشد. قبل از مراجعه به مرکز جراحی ، بیمار باید لباس های گشاد و راحت بپوشد و از پوشیدن پیراهن جلو بسته و یقه دار که روی سر کشیده می شود باید خودداری کنید. صبح روز جراحی باید موها کاملا شسته و تمیز شوند. از آرایش کردن ، به همراه داشتن جواهرات ، سوراخ کردن گوش ، استفاده از لنزهای تماسی و سایر لوازم جانبی باید تا آن جا که ممکن است در روز جراحی خودداری شود.

جراحی گوش

مشاوره قبل از جراحی زیبایی گوش

افرادی که تصمیم به انجام عمل اتوپلاستی دارند باید در جلسه مشاوره قبل از این عمل جراحی شرکت نمایند. در این جلسه ، جراح اقدام به معاینه بالینی جهت ارزیابی سلامت جسمی شما می کند و همچنین گوش های شما را بررسی و آنالیز نموده و تعیین می کند که آیا کاندید مناسبی برای این عمل جراحی هستید یا خیر. شما در جلسه مشاوره ، باید خواسته و اهداف خود را از انجام این جراحی به پزشک معالج تان اطلاع دهید. در این جلسه ، جراح به بررسی سوابق پزشکی شما ، درمان های طبی و حساسیت های دارویی تان می پردازد. شما برای کسب نتایج ایده آل از این جراحی ؛ باید با جراح خود صادق بوده و در خصوص داروهای فعلی ، حساسیت های دارویی ، سوابق جراحی هایی که داشته اید و همچنین سابقه مصرف الکل و سیگار با صراحت صحبت کنید. در جلسه مشاوره ، عکس هایی از گوش های شما گرفته می شود و ضمیمه پرونده تان می گردد. این عکس ها در حین جراحی ، به جراح شما کمک می کنند تا بهترین روش را برای حصول نتایج مطلوب اتخاذ نماید. لازم به ذکر است که جراح متخصص ، در این جلسه در رابطه با عوارض و خطرات احتمالی این عمل جراحی و همچنین دستورالعمل های مراقبتی قبل و بعد از عمل با شما صحبت می کند و اطلاعات کافی در اختیارتان قرار می دهد.

در حین جراحی گوش چه اتفاقی می افتد ؟

  • مرحله اول – بیهوشی

جراحی ، شامل بی حسی موضعی و آرامبخش وریدی یا بیهوشی عمومی است. جراح ، بهترین انتخاب را به شما پیشنهاد می دهد.

  • مرحله دوم – برش

برش هایی در پشت گوش ایجاد می شود. هنگامی که برش ها در جلوی گوش لازم باشد ، آن ها را در داخل چین های آن ایجاد می کند تا به راحتی پنهان شوند.

بخیه های داخلی برای ایجاد و ایمن سازی غضروف های تازه شکل گرفته در ناحیه جراحی استفاده می شود.

  • مرحله سوم – بستن برش ها

برش ها با بخیه بسته می شوند. تکنیک ها فردی هستند و در هربیمار متفاوت است.

  • مرحله چهارم – نتایج را مشاهده کنید

جراحی گوش نتایج فوری را در موارد بیرون زدگی گوش به وجود می آورد که پس از برداشته شدن پانسمان هایی که از فرم جدید گوش پشتیبانی می کنند ، در مراحل اولیه بهبودی قابل مشاهده است. در حالی که گوش به طور دائمی نزدیک به سر قرار دارد ، جای زخم های جراحی در پشت گوش یا به خوبی در چین های طبیعی گوش پنهان می شوند.

آیا جراحی گوش عوارض دارد ؟

طبیعتا تمامی اعمال جراحی دارای یکسری عوارض بالقوه هستند ، عمل اتوپلاستی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ممکن است عوارض احتمالی زیر را در پی داشته باشد :

  • تورم و درد
  • عفونت و خونریزی
  • باقیماندن اسکار جراحی
  • بی حسی موقت گوش ها
  • نامتقارن شدن گوش ها

جراحی گوش

آیا با جراحی زیبایی گوش می توان نرمه گوش را ترمیم کرد ؟

نرمه گوش در برخی از خانم ها به دنبال سنگینی گوشواره و در پاره ای موارد به دنبال علل دیگری اعم از گیر کردن به لباس یا سایر اشیاء ، دچار پارگی می شود. این قبیل پارگی ها ، اغلب به سهولت با انجام جراحی های جزئی اصلاح می شوند. اما در موارد شدید ، امکان دارد برای تصحیح نرمه گوش نیاز به پیوند فلپ به این بخش وجود داشته باشد. این فلپ ، توسط جراح متخصص و دقیقا از به صورت منطبق از گوش مقابل برداشته و به گوش دیگر پیوند زده می شود تا هر دو گوش با یکدیگر هماهنگ شوند. لازم به ذکر است که نرمه گوش ، عموما به سرعت بهبود یافته و تقریبا 6 – 4 هفته پس از عمل می توان به صورت مجدد اقدام به سوراخ کردن گوش نمود. البته توصیه می شود که بعد از ترمیم نرمه گوش ، صرفا از گوشواره های سبک استفاده شود.

آیا جراحی زیبایی گوش بر روی مکانیزم شنوایی تاثیر منفی می گذارد ؟

خیر ؛ عمل اتوپلاستی بر روی گوش خارجی شما انجام می شود و هیچ گونه اثر سوئی بر گوش داخلی و سیستم شنوایی نخواهد داشت.

بهبودی بعد از جراحی گوش

ناراحتی بلافاصله پس از جراحی گوش ، مسئله ای طبیعی است و با داروهای مسکن قابل کنترل است. ممکن است در زیر پانسمان ، احساس خارش داشته باشید. به هر دلیلی ضروری است باندی که جراح معالج بر روی گوش تان قرار داده است ، سالم بماند و برداشته نشود. زیرا عدم انجام این کار ، ممکن است منجر به از بین رفتن برخی از اصلاحات شود و انجام جراحی ثانویه ضرورت یابد.

هزینه جراحی گوش چقدر است ؟

برای احتساب جراحی زیبایی گوش ، فرد زیباجو باید مورد معاینه دقیق قرار گیرد ؛ عزیزانی که تمایل به انجام اتوپلاستی دارند و می خواهند از هزینه آن آگاه شوند باید به مطب جراح گوش و حلق و بینی مورد نظر خود مراجعه فرمایند.

آیا شرکت بیمه هزینه جراحی گوش را می پردازد ؟

اتوپلاستی ، معمولا تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد ؛ زیرا اغلب جراحی زیبایی محسوب می شود. در برخی موارد ، بیمه ممکن است مخارج اتوپلاستی را در صورت کمک به تسکین یک بیماری بپردازد.